domingo, 2 de marzo de 2014

11è Premi Thos i Codina

ONZÈ PREMI THOS I CODINA ALS TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT CURS 2013-14

L'Il·lustre Col·legi d'Advocats d Mataró i l'associació cultural Grup d'Història del Casal de Mataró instauren el Premi Terenci Thos i Codina a treballs de recerca de Batxillerat, amb el clar objectiu de fomentar el plaer de la recerca històrica en el camp de les Ciències Humanes i Socials potenciant la futura aparició de nous valors.

El premi fou batejat amb el nom de l'il·lustre mataroní Terenci Thos i Codina (1841-1903) coincidint amb la commemoració del centenari del seu traspàs. Terenci Thos fou un prohom impulsor d'innumerables iniciatives ciutadanes en els camps de la docència, la història, les lletres i la cultura del país, i com advocat, fou dels fundadors del Col·legi de Mataró el 1867 i degà de la institució al tombant del segle.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA DEL PREMI TERENCI THOS I CODINA

1.- Podran concórrer al Premi "Terenci Thos i Codina" tots els treballs de recerca realitzats per estudiants de batxillerat de qualsevol centre d'ensenyament durant el curs 2013-14.

2.- Els treballs necessàriament tractaran sobre temes relacionats amb la comarca del Maresme en qualsevol dels àmbits de les Ciències Humanes i Socials: història, art, literatura, patrimoni, tradicions, festes i costums, els personatges emblemàtics de cada localitat, el teatre en un sentit ampli, infraestructures, col·letius amateurs, obres o autors, el cinema amateur, els locals o la crítica, per exemple. També hi té cabuda la història de les associacions i entitats locals, els barris, l'esport, la premsa, la lluita veïnal i política a cada municipi o bé les problemàtiques socials actuals en un sentit més general o local...

3.- El format, el suport i l'extensió dels treballs és lliure: en suport digital (PDF), en suport internet (blogs, wikis, webs...) o en suport paper.

4.- Els treballs en paper s'hauran de presentar per triplicat, original i dues còpies que poden ser en PDF en dos disquets, o bé en tres disquets amb el treball en PDF. Per als treballs per internet, aquests han de ser consultable en línia fins a la data de lliurament del premi indicant l'adreça http. A cada treball hi figurà el títol i el pseudònim de l'autor. En un sobre hi figurarà, a l'exterior, el mateix títol i pseudònim, i a l'interior del sobre tancat hi haurà les dades de l'autor o autora: nom i cognoms, adreça, número de telèfon, curs, centre d'ensenyament amb la seva adreça i el nom del professor/a que hagi tutoritzar el treball.

5.- Els treballs es presentaran a la seu de l'associació cultural Grup d'Història del Casal de Mataró (c/ Bonaire, 25 tercer pis, 08301 Mataró) per correu postal o personalment els dijous de 7 a 8 del vespre. També es poden enviar per correu electrònic a info@ghcmataro.org

6.- El termini d'admissió de treballs finalitzarà el 29 de maig de 2014 a les 8 del vespre.

7.- La dotació del premi Terenci Thos i Codina és d'un únic premi de 750 €. També es poden atorgar, però, un accèsit de 250 €.

8.- El jurat estarà format per el degà de l'Ilu·lustre Col·legi d'Advocats de Mataró, que en serà el president, un representant del Grup d'Història del Casal, que en serà el secretari, un representant de la Comissió del Centenari de Terenci Thos i Codina, i dues persones més vinculades a la docència i a la recerca local que es determinaran en el seu moment.

9.- L'acte de veredicte i lliurament del premi es celebrarà el mes de maig de 2015.

10.- Els convocants es reserven la possibilitat de publicar el treball guanyador, ja sigui íntegrament, en resum o en extracte.

Informació treta de: http://gruphistoria-mataro.mataro.ppe.entitats.diba.cat/wp-content/uploads/sites/14/2014/02/Premi-Thos-2014.pdf [02/03/2014]

No hay comentarios:

Publicar un comentario