jueves, 10 de diciembre de 2015

Projecte Richi Talent

Què és Richi Talent?

Richi Talent és una iniciativa de la Richi Foundation amb la participació de MISTI Spain (MIT International Science & Technology Initiatives), l’objectiu de la qual és identificar, incentivar i donar suport a les joves promeses que, en un futur i des de diversos àmbits de les ciències, les humanitats i de les arts, seran peces fonamentals en el progrés de tot un País.

L’objectiu de Richi Talent és fer despertar la vocació en els estudiants de Batxillerat amb major talent, mitjançant la celebració d’un certamen anual en dues fases. En la primera, els participants hauran de presentar un projecte de recerca en relació a una temàtica concreta. En la segona, el resultat del projecte. 

TEMÀTIQUES

- Ciència i Tecnologia
- Humanitats i Ciències Socials
- Arts

El certamen es convoca a les ciutats de Barcelona i Madrid i els estudiants participen en representació dels seus centres educatius que escullen inscriure's en alguna de les dues convocatòries en funció de la ubicació geogràfica.

MECÀNICA DEL CERTAMEN

FASE TALENT


Podran participar-hi tots els estudiants de primer curs de Batxillerat d’aquelles institucions educatives inscrites a la convocatòria de Barcelona o Madrid.
Els centres donaran a conèixer a Richi Talent les 20 millors propostes de treball de recerca, donant als seus autors la possibilitat d'assistir in situ a les conferències i a la cerimònia de lliurament de premis a Barcelona o Madrid respectivament.
Els centres hauran d'escollir les 3 millors propostes finalistes que concursaran d'entre les 20 i el jurat premiarà a un únic guanyador de cada centre educatiu.

PREMI AL TALENT

En finalizar el primer curs, els premiats podran posar en pràctica les seves propostes de projecte en alguna de les institucions i centres de recerca nacionals i de prestigi adherits a Richi Talent.

El jurat seleccionará les deu millors propostes guanyadores d'entre Barcelona i Madrid i premiarà els seus respectius centres, que rebran un estudiant d'alta qualificació del programa MISTI - Global Teaching Labs per impartir classes a tots els alumnes del centre durant 3 setmanes.

Els guanyadors que hagin completat amb èxit la pràctica en la institució assignada, tindran dret a participar a la Fase Excel·lència.

FASE EXCEL·LÈNCIA

Podran participar-hi tots els estudiants que, cursant 2n de Batxillerat, hagin estat guardonats amb el Premi Talent i que hagin completat amb èxit la pràctica del seu projecte a la institució assignada.
El jurat enunciarà i farà entrega, en la cerimònia inclosa en el mateix certamen, dels Premis als 6 guanyadors d’entre tots els treballs presentats, tres a Barcelona i tres a Madrid.

PREMI A L'EXCEL·LÈNCIA

Els alumnes, autors, i els professors, directors, dels treballs guanyadors participaran sense cap cost al programa Richi Talent Summer Camp a la ciutat de Boston (Massachusetts, USA).

Els centres educatius, els alumnes dels quals hagin estat premiats, rebran una beca de 5.000€ per a promoure el talent i l’excel·lència en la seva Institució.

Un estudiant d'alta qualificació del programa MISTI - Global Teaching Labs, es desplaçarà als Centres dels alumnes guanyadors per impartir classes a tots els alumnes del centre durant 3 setmanes.

Els guanyadors rebran l’acreditació de Richi Talent Alumni, que els garantirà el mecenatge imentoring durant tota la seva trajectòria educativa.

RICHI TALENT SUMMER CAMP

Tots els centres participants podran inscriure a qualsevol dels seus alumnes al Richi Talent Summer Camp d'estiu a Boston amb un preu reduït.



Informació treta de: http://www.richitalent.org/catal/#qu-s [2015_12_10]